19 Şubat 2013 Salı

Aile Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar

Bilindiği üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 4 Eylül tarihli yönetmeliğine göre Aile Danışmanlığı Sertifika Programları kurumumuz tarafından Mart ayında başlayacaktır.
Çok merak edilenler arasında yer alan Aile Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar sorusuna bir cevap niteliği taşıyan konumuzu okumanızı tavsiye ediyoruz.

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı kapsamında alınacak eğitim 450 saattir. Bu 450 saatlik eğitim 300 saati teorik, 150 saati uygulamalı eğitim olarak sunulmaktadır.
Bu eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar Aile Danışmanı ünvanı kazanmakta ve sertifika sahibi olmaktadırlar.
Sertifikalarını alan katılımcılar 3 farklı şekilde çalışabilmektedirler.

Devlet Bünyesinde Çalışma : Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının üzerinde çalıştığı Aile Danışmanlığı dalı içerisinde devletin personel alımları olduğunda devlet bünyesinde çalışma hakları olacaktır.
Özel Aile Danışmanlığı Merkezlerinde Çalışma : Sertifika sahibi kişiler, Türkiye genelinde özel açılmış aile danışmanlığı merkezlerinde çalışma hakkına sahiplerdir. Bu bağlamda özel kuruluşlarda çalışabilmektedirler.
Aile Danışma Merkezi Açma : Sertifika sahibi kişiler, eğitim sonunda aldıkları sertifikaları ile kendilerine ait bir aile danışma merkezi açabilirler.

Aile Danışmanlığı Sertifika Programına katılıp, başarı ile tamamlayan katılımcılar yukarıda bahsedilen 3 şekilde çalışma imkanına sahiptirler.

Önemle Hatırlatırız : Bu sertifika programına katılırken ya da katıldıktan sonra hiç bir kurum ve kuruluş size devlet bünyesinde çalışacağınızı garanti edemez. Bu sadece devletin personel alım süreçleri ile ilgili bir durumdur. Ancak kadro açıldığı takdirde sertifikanız yoksa işe girme imkanınız olmayabilir.


Detaylı Bilgi ve Programa Başvuru İçin

www.insangelisimiailedanisma.com

Saygılarımızı Sunarız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder